Isostar Fast Hydration Powertabs Lemon: ideale dorstlesser tijdens sport

Bijgewerkt:

Belangrijkste kenmerken

 • Biedt optimale hydratatie en maaglediging
 • Bevat koolhydraten en elektrolyten
 • Rijk aan vitamines C en E, B1, B2, B6, PP, Calcium en Magnesium
 • Ontwikkeld vanuit een isotone formule
 • Bevat antioxidanten vitamines C en E
 • Makkelijk mee te nemen en te consumeren
 • Citroensmaak
 • Elke verpakking bevat 10 tabletten en elke tablet weegt 12g

Brandstof voor mijn eerste triatlon

Trainingdag

Ik werd vroeg in de ochtend wakker, opgewonden voor mijn lange trainingsdag. Vandaag zou zwaar worden – ik had een 10K hardloop, een 30K fietstocht en een 1K zwemmen op het programma staan. Ik train voor mijn eerste triatlon volgende maand!

Ik at een licht ontbijt om wat brandstof binnen te krijgen. Toen deed ik mijn hardloopschoenen aan en ging naar buiten. De ochtendlucht was fris en koel terwijl ik aan mijn route begon. Na ongeveer 5K voelde ik mijn energiepeil beginnen te zakken. Ik pakte een hydratietablet uit mijn zak en liet het in mijn waterfles vallen. De frisse citroensmaak hielp me oppeppen, en ik voelde dat het snelle hydratatie gaf.

Na het hardlopen stapte ik op mijn fiets voor het volgende onderdeel. De zon werd sterker en ik begon te zweten. Ik nam nog een hydratietablet in mijn waterfles. De vlaag elektrolyten en mineralen verfriste me. De tabletten zijn gemakkelijk onderweg in te nemen, en geven sneller hydratatie dan water alleen.

Het zwemmen was het laatste onderdeel van mijn triatlon-trainingsroutine. Het koele water voelde heerlijk na een lange dag. Zwemmen put je helemaal uit, dus ik zorgde ervoor dat ik daarna goed hydrateerde.

Wedstrijddag

Vandaag was de grote dag! Ik stond op de startlijn, zenuwachtig maar opgewonden. Dit was mijn eerste triatlon na maanden trainen.

Het startschot klonk en we gingen ervandoor! Ik hield tijdens het hardlopen mijn tempo in de gaten en concentreerde me op mijn ademhaling. Bij de hydratatieposten nam ik wat tabletten om bij te tanken.

Het fietsparcours was heuvelachtig en zwaar. Ik trapte hard omhoog en probeerde snelheid te maken op de afdalingen. Wanneer ik me vermoeid begon te voelen, gebruikte ik de tabletten voor een energieboost.

Het zwemmen was de laatste rechte lijn. Ik zwom hard, denkend aan al mijn trainingen. Zodra ik de finish passeerde, pakte ik een tablet om te herstellen en te hydrateren.

Ik finishte in een redelijke tijd voor mijn eerste wedstrijd! Ik had het niet gered zonder mijn Isostar Fast Hydration tabletten. De handzame tabletten gaven me precies wat ik nodig had, wanneer ik het nodig had. Ik kan niet wachten om ze weer te gebruiken tijdens mijn volgende wedstrijd!

Voor- en nadelen

Wat ik leuk vond

 • Snelle hydratatie – De tabs lossen snel op in water voor een isotone sportdrank die het lichaam snel hydrateert. Ideaal voor lange trainingen.
 • Vermindert vermoeidheid – De koolhydraten en electrolyten in de tabs helpen vermoeidheid tegen te gaan, zodat je langer kunt trainen en presteren.
 • Voorkomt kramp – De juiste elektrolytenbalans helpt spierkramp voorkomen tijdens intensief sporten.
 • Draagbaar formaat – De buisjes met tabs zijn gemakkelijk mee te nemen in een sporttas of broekzak voor hydratatie onderweg.
 • Lage calorieën – Met 0 vet en slechts 12 calorieën per tablet hydrateert het zonder veel extra calorieën.

Wat kan worden verbeterd

 • Prijzig – De tabs zijn aan de prijzige kant vergeleken met poedervormige sportdranken.
 • Weinig smaak – Voor sommige sporters kan de citroensmaak te subtiel zijn.

Snel oordeel

De Isostar Fast Hydration Powertabs zijn een handig en effectief middel om te hydrateren tijdens het sporten. De belangrijkste voordelen zijn de snelle opname van vocht en electrolyten die vermoeidheid tegengaan en kramp voorkomen. Het compacte formaat maakt de tabs gemakkelijk mee te nemen, en de lage calorieën zijn een pluspunt voor sporters. Enkele nadelen zoals de prijs en beperkte smaakkeuze doen niet veel af aan de voordelen. Over het algemeen is dit een goed en nuttig product om de prestaties tijdens lange duursporten te ondersteunen door uitdroging en elektrolytentekort tegen te gaan.

Unboxing – Wat zit erin?

Het Isostar Fast Hydration Powertabs product bevat:

 • 3 buisjes met elk 10 tabletten van 12 gram
 • In totaal dus 30 tabletten van 12 gram per buisje
 • De tabletten zijn in citroensmaak
 • Elke tablet bevat een mix van koolhydraten en electrolyten zoals natrium en kalium
 • Om een isotone sportdrank te maken los je 2 tabletten op in 500ml water
 • Er zitten geen conserveermiddelen, kleurstoffen of andere toegevoegde ingrediënten in
 • Het is een poedervorm geperst tot tablet, vandaar de naam ‘powertabs’
 • De tabletten zijn verpakt in kleine draagbare plastic buisjes
 • Per buisje zitten dus 10 tabletten van 12 gram
 • In een verpakking zitten 3 van deze buisjes met in totaal 30 tabletten

Specificaties

 • Vorm: Tabletten
 • Nettogewicht per tablet: 12 gram
 • Aantal tabletten per buisje: 10
 • Aantal buisjes per verpakking: 3
 • Totaal aantal tabletten per verpakking: 30
 • Smaak: Citroen
 • Hoofdingrediënten: Dextrose, natriumchloride, kaliumchloride
 • Nutritionele waarden per tablet: 12 kcal, 290mg natrium, 63mg kalium
 • Gebruik: 2 tabletten oplossen in 500ml water
 • Dosering: Voor volwassenen, 2-4 tabletten per uur tijdens intensieve inspanning
 • Houdbaarheid: Ten minste 18 maanden houdbaar na productiedatum
 • Bewaarcondities: Droog en koel bewaren, niet boven 25°C
 • Verpakkingsafmetingen: 18,2 x 13,5 x 4,8 cm
 • Verpakkingsgewicht: 450 gram
 • Producent: Nutrition & Santé, Frankrijk

Ingrediënten

IngrediëntBeschrijvingVoordelenNadelen
DextroseEen vorm van glucose, belangrijke brandstof voor de spieren tijdens inspanning. Zorgt voor energie.Energiebron tijdens training, vertraagt vermoeidheid.Kan maagklachten geven bij gevoelige personen.
CitroenzuurZuurteregelaar, geeft frisse smaak.Frisse smaak, antioxidant.Kan bij hoge dosis tandglazuur aantasten.
NatriumwaterstofcarbonaatHelpt de zuurgraad regelen.Buffert de zuurtegraad.Kan bij overmatig gebruik maagklachten geven.
ZetmeelBindmiddel om de tabletvorm te maken.Geen direct voordeel.Kan allergieën triggeren bij glutenintolerantie.
MaltodextrineOplosbare vezel uit zetmeel, bindmiddel.Levert energie tijdens inspanning.Kan darmklachten geven bij hoge dosis.
Natuurlijke citroenaromaSmaakstof.Frisse smaak.Geen noemenswaardige nadelen.
KaliumbicarbonaatVoor aanvullen van kalium.Voorkomt kramp en ondersteunt spierfunctie.Kan bij overmatig gebruik maagdarmklachten geven.
MagnesiumcarbonaatExtra magnesium.Ondersteunt energiemetabolisme.Hoge doses kunnen diarree veroorzaken.
CalciumcarbonaatExtra calcium.Voor stevige botten.Kan verstopping veroorzaken.
NatriumchlorideKeukenzout, voor elektrolyten.Voorkomt uitdroging en kramp.Kan bij overmatig gebruik vocht vasthouden.
CalciumfosfaatLevert calcium.Goed voor botten en tanden.Geen noemenswaardige nadelen.
AspartaamKunstmatige zoetstof.Zoet smaak zonder calorieën.Kan bij sommigen hoofdpijn of maagklachten geven.
Vitamine CAntioxidant en ondersteunt immuunsysteem.Verbetert herstel na training.Weinig nadelen bij aanbevolen dosis.
Vitamine EAntioxidant, beschermt cellen.Ondersteunt herstel.Hoge doses kunnen bloed verdunnen.
Vitamine B1Essentieel voor energiemetabolisme.Ondersteunt energieniveau tijdens training.Weinig nadelen bij aanbevolen dosis.

Kenmerken – Wat ik vond

Snelle hydratatie

De Isostar tabs lossen op in water tot een isotone sportdrank die het lichaam snel hydrateert. De juiste balans van water en elektrolyten zorgt voor een optimale opname. Ideaal tijdens lange duurinspanningen om uitdroging en vochttekort te voorkomen. De snelle hydratatie helpt prestaties op peil te houden.

Elektrolyten aanvulling

De Isostar tabs bevatten belangrijke elektrolyten als natrium en kalium die verloren gaan door zweten tijdens inspanning. Het aanvullen van deze electrolyten helpt om spierkramp te voorkomen en uitputting tegen te gaan. Doordat de juiste elektrolytenbalans behouden blijft, kan langer en intensiever getraind worden zonder kramp of uitval.

Licht verteerbaar

De Isostar tabs bevatten koolhydraten zoals dextrose en maltodextrine die gemakkelijk verteerbaar zijn. Deze koolhydraten worden snel opgenomen door het lichaam tijdens inspanning. Door de snelle beschikbaarheid van energie, kunnen intensieve prestaties langer volgehouden worden. Licht verteerbare koolhydraten zijn ideaal om de energieniveaus op peil te houden tijdens intensief sporten.

Compact en draagbaar

De Isostar tabs zitten verpakt in kleine plastic tubes van zo’n 4 centimeter lang. De compacte tubes passen gemakkelijk in een sporttas of jackzak. Ze zijn licht van gewicht om overal mee naartoe te nemen. Het handige formaat maakt het eenvoudig om de tabs altijd bij je te hebben voor snelle hydratatie waar dan ook. Een draagbaar formaat voor optimaal gebruiksgemak.

Citrus smaak

De Isostar tabs hebben een frisse citrus smaak dankzij natuurlijke citroenaroma’s. De citrussmaak geeft de sportdrank een aangename, verfrissende smaak. Voor veel sporters werkt een lekkere smaak motiverend tijdens het sporten. De citruskick kan een mentale oppepper zijn tijdens zware inspanningen. Een smaakvolle manier van hydrateren.

Laag in calorieën

De Isostar tabs bevatten slechts 12 calorieën per tablet. Dit is een zeer lage hoeveelheid calorieën in vergelijking met veel andere sportsupplementen. Door het lage calorieniveau is het een licht verteerbare manier van hydrateren tijdens duursport. De tabs leveren vocht en electrolyten zonder veel extra calorieën toe te voegen. Laag calorisch voor optimale hydratatie met minimale calorie-inname.

Extra vitaminen

De Isostar tabs bevatten extra vitaminen zoals vitamine C, vitamine E en vitamine B1. Deze vitaminen ondersteunen het energiemetabolisme en helpen het lichaam te herstellen na inspanning. Vitamine C en E zijn krachtige antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Vitamine B1 is essentieel voor het omzetten van voedingsstoffen in energie. De extra vitaminen ondersteunen de sportprestaties en het herstel.

Beoordeling

De Isostar Fast Hydration Powertabs zijn een effectief sportsupplement om optimaal te presteren tijdens lange duurinspanningen. De tabs zijn ontworpen om uitdroging en vermoeidheid tegen te gaan bij intensief sporten.

Een belangrijk voordeel is de snelle hydratatie. De isotone oplossing zorgt dat het lichaam het water snel opneemt om uitdroging te voorkomen. De elektrolyten zoals natrium en kalium vullen aan wat verloren gaat door transpiratie. Dit helpt spierkramp en uitputting te voorkomen.

De powertabs bevatten ook licht verteerbare koolhydraten als brandstof voor de spieren tijdens intensief sporten. Dextrose en maltodextrine leveren snel opneembare energie, waardoor vermoeidheid wordt tegengegaan.

Het handige draagbare formaat in kleine tubes is ideaal om overal mee naartoe te nemen. De citrussmaak zorgt voor een aangename verfrissende smaak. En met slechts 12 calorieën per tablet zijn het een licht verteerbare manier van sporten zonder veel calorieën.

De extra vitaminen zoals C en B1 helpen het energiemetabolisme ondersteunen en herstel bevorderen na trainingen. Dit kan de sportprestaties verbeteren.

Over het algemeen zijn de Isostar Fast Hydration Powertabs een nuttig en effectief sportsupplement om optimaal te presteren bij lange duursporten. Ze helpen uitdroging, vermoeidheid en spierkramp tegengaan voor betere prestaties.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *